Meer dan 75 jaar ervaring
Snelle levering
Uitstekende service
Constante topkwaliteit

Historie Van Horssen BV

1942
Opa Willem van Horssen komt op een zekere dag thuis en deelt mee dat hij met het stoppen van juten zakken de kost wil gaan verdienen. Na een proef van zes weken gaat het goed genoeg om verder te gaan.
1946
Na de oorlog worden gebruikte/kapotte legerkleden opgekocht, gerepareerd en weer verkocht op de veemarkten in Den Bosch en Utrecht.
1949
Pa Cor van Horssen komt bij zijn vader in de zaak werken. Vanaf 1965 is hij medefirmant in het bedrijf.
1953
In 1953 wordt de eerste autokap (vrachtwagenzeil) gemaakt van nieuw katoendoek. Ook hier geldt, alle begin is moeilijk. De kap wordt keurig strak op maat gemaakt. Er wordt echter geen rekening gehouden met “krimp”. Hierdoor is het zeil al gauw te krap.
1969
In 1969 wordt de eerste lasmachine gekocht om het bisonyl zeildoek aan elkaar te maken.
1978
Op 10 juli 1978 vindt de verhuizing van de Wilhelminastraat naar de Hambloksestraat plaats.
Het nieuwe onderkomen is een enorme verbetering. Men is niet meer afhankelijk van het weer, want de vrachtwagens kunnen nu binnen staan.
1988
In mei 1988 wordt het eerste kunststof dak gelegd op het nieuwe woonhuis van Peter van Horssen. “Dat is mooi spul,” zegt aannemer Piet van Horssen. “Dat is veel beter dan die bitumen. Ik heb nog meer daken te maken.”
1989
In 1989 wordt de eerste Mercedes-bus gekocht. Hier wordt tot laat in de nacht aan gewerkt om alle slechte plekken op te lappen, maar dan staat deze er ook als een plaatje bij.
1991
In 1989 wordt door pa van Horssen met zijn 3 oudste zonen (Peter, Wim en Gijsbert) een vennootschap onder firma aangegaan onder de naam Fa. C. van Horssen en ZN. In 1991 wordt dit omgezet in Van Horssen B.V.
1992
Door de toenemende werkzaamheden groeit Van Horssen uit zijn jasje. Er wordt dan ook besloten om naast de zeilmakerij een hal van 900 m2 te bouwen. De hal wordt net vóór de vakantie van 1992 in gebruik genomen.
1999
In 1999 wordt vóór de bestaande gebouwen een nieuw kantoor gebouwd. In november van dat jaar is de opening met de bouwvakkers, eigen personeel en familie Van Horssen.
2000
Pa van Horssen beëindigd zijn werkzaamheden en trekt zich terug als vennoot. Hij is echter toch nog regelmatig achter de naaimachine te vinden.
2008
De nieuwe Mercedes Sprinters doen hun intrede.
2010
Van Horssen Valbeveiliging B.V. wordt opgericht. Een bedrijf dat zich bezighoudt met permanente veiligheidssystemen, o.a. op daken, maar ook het leveren en keuren van Persoonlijke Beschermings Middelen.
2014
De bedrijfshal van de zeilmakerij is geheel gerenoveerd en uitgebreid. Ook het machinepark wordt vergroot, zodat wij nog efficiënter kunnen werken.
2016
Van Horssen B.V. levert al jaren mobiele calamiteitenlekbakken. Omdat deze activiteit alleen maar toeneemt wordt hier een apart bedrijf voor opgericht, Van Horssen Lekbakken B.V., dat naast verkoop ook lekbakken gaat verhuren. Ook wordt Van Horssen Coatings B.V. opgericht, voor het coaten van o.a. span- en hijsbanden.
2017
Van Horssen mag 75 jaar bestaan!

 

© Van Horssen B.V. | Realisatie door Bureau van den Oever